Ancho chili 100gr

(0)
Ancho chili är en mild aromatisk chili med mild fruktsmak av torkade plommon, russin, kaffe, tobak å lite lakrits. Passar i grytor och Moles, eller va fan som helst. Blir bara gott. Ancho heter som färsk chili Poblano och när man torkar den så blir det en Ancho chili. Poblanon används bl.a för att göra Chile rellenos, Poblano Rajas och soppor m.m. Då...
Pris 59,00 kr
Mer
Finns i lager

Chipotle in Adobo La Costena 220gr

(0)
Chipotle in Adobo är Guds jävla nektar till mänskligheten. Chipotle in Adobo är hela chipotlar i en Adobosås och allt e bara gudomligt. Sätter sprätt på vilken gryta som helst... bästa hamburgaren om du hackar upp nåra å slänger i burgarsmeten, eller gör en chipotle majonäs. Beroendeframkallade gött!!!
Pris 39,00 kr
Mer
Finns i lager

Guajillo chili 100gr

(0)
Guajillo chili är en av dom vanligaste Chillisarna i Mexico och en personlig favorit. Guajillo är en mild chili med toner av bär, grönt te, lite barr och garvsyra med en söt ton. Som färsk frukt kallas den för Mirasol och när man torkar den heter den Guajillo. Passar i salsor, såser, grytor å ta mig fan allt och brukar alltid vara en av chillisarna i ett...
Pris 59,00 kr
Mer
Finns i lager

Pozole majs ( hominy ) 830gr

(0)
Pozole majs / Hominy majs för att göra Mexarnas variant på ärtsoppa som görs av majs och heter Pozolesoppa. Pozole är en traditionell soppa eller gryta från Mexiko och är gjord av hominymajs med kött (vanligtvis kyckling eller fläsk), och kan kryddas och garneras med strimlad sallad eller kål, chilipeppar, lök, vitlök, rädisor, avokado, salsa eller lime....
Pris 59,00 kr
Mer
Finns i lager först
Alla bästsäljare
  • Banner

Bananblad
  • Bananblad

Bananblad 454gr

OBS. Är frysvara, så kommer att vara tinade vid ankomst, men går att frysa in igen eller använd med en gång.

Bananblad är ett måste till Cochinita Pibil (Den lilla grisen) där man marinerar köttet och wrappar i bananblad och sedan lager i en grop i marken. Själv har jag ingen grop, så lagar i lerkruka i ugnen.

Här e en liten video med Rick Bayless som visar hur man kan göra hemma i köket.

https://www.youtube.com/watch?v=8gcwqVEW3ho

Finns även ett jäkligt cool avsnitt om Cochinita Pibil på Netflix serie Tacons historia där det e coola Indiantanter som lagar i en grop i marken.

Sen använd bananblad även i Tamales i södra Mexico och även i Asien.

varför inte wrappa upp en fisk eller nåt  med lite örter och laga i bladen.

49,00 kr
Inkl. moms
Kvantitet
Finns i lager

Produktdetaljer
Kommentarer (0)
Betyg
Det finns inga kundrecensioner just nu.
16 andra produkter i samma kategori:

Mexikansk Mole xiqueño, Mexikansk Mole 500gr

(0)
Mexikansk Mole xiqueño är en autentisk Mexikansk Mole från Xico i Veracruz och görs av ett familjeföretag som har lagt en massa kärlek i burken- Min absoluta favorit mole. Red kycklingbuljon och njut. Mole är väl så nära man kan komma en Mexikansk nationalrätt. All familjer har sina egna recept, och att göra från scratch e ett jäkla jobb, men den här e...
Pris 119,00 kr
Mer
Finns i lager först

Pozole majs ( hominy ) 830gr

(0)
Pozole majs / Hominy majs för att göra Mexarnas variant på ärtsoppa som görs av majs och heter Pozolesoppa. Pozole är en traditionell soppa eller gryta från Mexiko och är gjord av hominymajs med kött (vanligtvis kyckling eller fläsk), och kan kryddas och garneras med strimlad sallad eller kål, chilipeppar, lök, vitlök, rädisor, avokado, salsa eller lime....
Pris 59,00 kr
Mer
Finns i lager först

Chipotle Meco 100gr

(0)
Chipotle Meco är rökt Jalapeno med rökig söt smak med toner av tobak och choklad. Adderar rökig mumma och lätt hetta till dina mästerverk.
Pris 59,00 kr
Mer
Finns i lager först

Achiote paste 500gr

(0)
Achiotepasta, en tjock, djupröd krydda även känd som recado colorado, har sitt ursprung i Yucatán-regionen i Mexiko. Det är bäst att gnida på kyckling, fläsk, fisk eller skaldjur, till som ger en djupröd färg och varm, mild smak. Färdiggjord achiotpasta och behöver bara blandas med bitter apelsinjuice, limejuice eller vinäger före användning.
Pris 139,00 kr
Mer
Finns i lager